Històries i curiositats de Barcelona

L’acampada a la plaça Catalunya m’ha fet descobrir una paraula que no havia sentit mai. Es tracta de perroflauta. Mot despectiu que he après a través del twitter de persones crítiques amb l’acampada.

Doncs vet aquí que cap a finals del segle XIX hi havia a Barcelona un senyor que es dedicava a anar pels locals a tocar la flauta. Conegut popularment com “l’home de la flauta” es veu que tocava tan i tan malament que el pagaven perquè marxés i deixés de fer mal a les orelles. Tot això ho explica Dani Cortijo en el seu llibre Històries de la història de Barcelona. Diu Cortijo que això de “perroflauta” podria tenir el seu origen en “l’home de la flauta”.

Al marge d’aquesta curiositat de plena actualitat, aquestes històries de Cortijo ens fan descobrir la ciutat. Mirin si no, que durant tres anys vaig passar cada dia matí i vespre per davant del primer lloc que va ser fotografiat a Barcelona i a l’Estat espanyol amb la tècnica del daguerreotip. Una placa així ho assenyala.

Naturalment, la placa l’he vist fotografiada al llibre de Cortijo. Si voleu saber on és Històries de la història de Barcelona no us decebrà

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Actualitat, La meva biblioteca

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s