Com es forja un nazi?

El ganxo de Los hermanos de Himmler. Historia de una familia alemana de Katrin Himmler és que l’autora és néta d’Ernst Himmler, que va ser germà del Himmler que tots coneixem. A Katrin Himmler, tota la vida li havien dit que a la família hi havia un nazi que era Heinrich i que els seus germans, i per tant el seu avi, no eren nazis, que només havien tingut “com tothom” petits càrrecs sense importància. A mesura que l’autora va furgant a la vida de la família, però, descobreix amb estupor que tota la seva família va ser nazi de pedra picada i que va viure molt bé durant aquest període. Òbviament Heinrich va ser qui va arribar més lluny però els seus germans també van tenir càrrecs importants.

Aquest és un llibre que fa pensar. L’autora se centra en com era la família Himmler: el pare i la mare del seu avi i de Heinrich Himmler. Bona part del llibre és la història d’aquest matrimoni amb tres fills. El més impactant és que Katrin Himmler narra la història d’una família absolutament normal amb valors com l’obediència, l’autoritat, el respecte, la disciplina, la fidelitat i la “puresa dels costums” , però normal malgrat tot.

El segon aspecte que deixa glaçat és la realitat avui. La néta de Himmler està casada amb un jueu israelià descendent d’una família jueva de Cracòvia. La seva família va ser de les poques que va poder escapar de les urpes nazis. És el millor final per una història com aquesta.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under La meva biblioteca

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s