L’austeritat mal entesa a Blanes i Mollet


Estem en un moment de crisi i és comprensible que tothom miri fins l’última “pesseta” i encara més si parlem de diners públics. L’austeritat, que abans es podia entendre com una qualitat a valorar ha passat a ser absolutament imprescindible en un moment en què treballem més per guanyar el mateix sou, per no dir que guanyem menys. A Blanes, però, ja fa temps que no entenc l’austeritat tal com l’aplica l’actual alcalde, Josep Marigó.

Fa quatre anys, quan ell va ser alcalde, Marigó va decidir ser “auster” i vendre’s el cotxe de l’Ajuntament. Amb aquell cotxe, un Renault Laguna, l’alcalde anava a reunions a Girona i Barcelona sense necessitat de fer-se portar amunt i avall o d’anar-hi amb el seu cotxe i passar quilometratge. La venda del cotxe m’ha vingut al cap perquè llegeixo que ara a Blanes serem tan austers que no hi haurà cap sou de dedicació exclusiva a part del de l’alcalde.

Jo ja sé que el tema dels sous públics es presta a demagògia i el que cal fer és destruir la demagògia i explicar els arguments dels sous.

1-) Blanes, pel volum de població que té, necessita bons tècnics amb bons sous i polítics amb dedicació exclusiva. No m’imagino una empresa de 40.000 treballadors amb un sol directiu amb dedicació exclusiva.

2-) La dedicació exclusiva s’ha de pagar i la no exclusiva també.

3-) Si els nostres polítics no tenen bons sous propiciarem que només els rics puguin fer política local. Ens interessa que gent “normal”, sense interessos urbanístics, també pugui fer política.

4-) La responsabilitat d’alcaldes i regidors és molt gran. Un alcalde o un regidor poden anar a la presó. Això s’ha de pagar. Encara ara m’esgarrifo amb el regidor de Banyoles que de la nit al dia van imputar després de la desgràcia de l’Oca.

5-) No em fa res que amb diners públics es paguin bons sous a l’Ajuntament perquè parteixo de la base que l’alcalde i els regidors treballen. Fins ara sempre ha estat així. Ningú ha criticat mai a cap alcalde de Blanes deixadesa de les seves funcions.

6-) Sí que m’oposo a que es paguin sous miserables acompanyats de poca dedicació. En temps de vaques flaques, cal més dedicació que mai. En un govern en minoria, cal encara més dedicació.

7-) Entre l'”austeritat” de l’alcalde de Blanes, que de tan austera es passa de frenada, i l'”austeritat” del seu col·lega de Mollet del Vallès, que s’ha augmentat el sou un 32%, hi podria haver un terme mig?

Anuncis

2 comentaris

Filed under Uncategorized

2 responses to “L’austeritat mal entesa a Blanes i Mollet

 1. Per cert, es veu que l’alcalde de Mollet ha rectificat i ara “només” s’apujarà el sou un 10%

  • Josep Pi

   Un poble no necessita polítics amb gaires hores diàries de dedicació.
   L’orientació política, programàtica i funcional no necessita gaires hores.
   L’execució correspon per llei a l’alcalde que per aplicarla té els tècnics qualificats: secretari, interventor i dipositari. I cada regidoria té els que correspon a la seva funció.
   Els regidors en el dia dia només han de supervisar i recordar als tècnics els acords polítics. A part d’això quant més temps passen a l’ajuntament més nosa fan.
   Aquí a arreu.
   Ser regidor no és un ofici, és un servei.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s