Llegiu i disfruteu

Me’n faig creus que històries que sabem com acaben, l’exemple més clar seria “Noticia de un secuestro”  de Gabriel García Márquez, ens enganxin tant. Avui parlo d’una història que enganxa molt i que és real, que vol dir que encara ens captiva més. Comença amb l’autor, Rolando d’Alessandro, a la comissaria de policia demanant els papers de regularització. Els ha de demanar perquè és italià i perquè fa anys i panys que viu a Catalunya. Com és que un italià que fa anys que viu a Catalunya no té papers? Perquè va ser acusat d’assassinat i va acabar a la presó i, sobretot, perquè es va fugar de la presó. Des de llavors, viu a Catalunya sense papers. Avui ha anat a la comissaria perquè el crim i la fuga ja han prescrit.

No marxeu encara a comprar el llibre que no us he dit el títol. “Si te’n vas no tornis” de Rolando d’Alessandro explica la vida d’una família mitjana normal amb un fill del Partit Comunista. Als anys 70 l’autor, que és el fill comunista, va ser empresonat per haver assassinat un jove del seu poble en una discussió. Alessandro sosté que és innocent però la realitat és que li van caure 14 anys de presó. I es va fugar. Així de simple.

El llibre explica la fuga però, sobretot, el periple que va haver de fer un cop fora de la presó. Com va aconseguit tirar endavant. Com va recòrrer Suïssa, París, Catalunya Nord, Mallorca i finalment Barcelona sense papers, amb la por constant que la policia l’aturaria, sense poder explicar a ningú el que li passava, havent de treballar sempre en negre, amb contactes escadussers amb la família que li dóna suport. Una història dura, llarga i trepidant alhora, prologada per Matthew Tree. Edicions EL Jonc. Llegiu i disfruteu.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under La meva biblioteca

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s