Els focs de Blanes

L’altre dia un alcalde em comentava que va estar a punt d’eliminar els focs artificials de la festa major. Amb una crisi econòmica com l’actual,  li feia mal la butxaca només d’imaginar-se veure com es “cremen” els 10.000 o 12.000 euros que pot costar un castell de focs. Al final, però, el castell de focs es va fer. Els hotelers i restauradors del municipi van convèncer a l’alcalde perquè no suprimís l’espectacle amb l’argument que a ells els aporta beneficis econòmics. L’alcalde, llavors, es va adonar que fer un castell de focs no és “cremar” els diners, sinó que aquests diners tornen al poble mutiplicats  i donen negoci i de menjar a molta gent.

Aquesta filosofia fa temps que s’aplica a Blanes amb motiu del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava. Aquest concurs costa diners i ja fa anys que hi ha patrocinadors. Mai, ni en un moment de crisi com l’actual, se li ha acudit a ningú eliminar el concurs perquè els focs porten molta gent a Blanes i donen prestigi i un fet diferencial a la població.

Aquest any, però, ha estat a punt d’haver-hi una novetat. Els experts en focs havien optat per retardar mitja hora els focs. Els focs, que començaven sempre a dos quarts d’onze, aquest any ho havien de fer a les onze. Mitja hora és poca estona però els dies de focs, els restaurants de Blanes treballen una bogeria i fan menjadors abans i després de focs. Fins ara, les famílies amb nens acostumaven a anar a sopar abans dels focs i la gent jove després.

Al final, tot plegat ha estat una falsa alarma. L’anterior equip de govern estava convençut de canviar l’horari i ja s’havia quedat així. El govern de Josep Marigó, afortunadament des del meu punt de vista, ha optat per mantenir la tradició de dos quarts d’onze. Parlant avui sobre aquest tema, m’he adonat que aquesta mitja hora a Blanes aixeca passions i genera debats. Els partidaris de les onze diuen que facilitaria els torns als restaurants. No ho veig igual.

pd. Els focs comencen aquest divendres i s’acaben dimecres de la setmana que ve.

Anuncis

1 comentari

Filed under Actualitat

One response to “Els focs de Blanes

  1. Blanenc

    Aquest comentari se li va escapar sense pensar.
    Us imagineu una festa major sense focs artificials? Qui s’acostaria a Blanes durant aquests dies? Quina repercusió econòmica tindria!! Ja hi ha prou atur, no calen idees que ens acabin d’enssorrar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s