Retallar, etallar, tallar, allar…

Les retallades del govern de la Generalitat, no deixen de sorprendre’m. Primer anuncien retallades amb la salut. Nena que amb la salut no s’hi juga, em deien de petita a casa. Doncs, ara, molt deuen haver canviat les coses perquè s’hi juga.  No només es retallen llits d’hospital i quiròfans sinó que a més a més es retallen ambulàncies medicalitzades del Sistema d’Emergències Mèdiques, que actua en casos en què el temps és or. Així l’any que ve hi haurà més morts, perquè el Sistema d’Emergències Mèdiques deixarà de salvar vides. No és demagògia, el temps en aquests casos és clau i hi haurà menys equips repartits per Catalunya. Es veu que quan hi ha crisi, les vides tenen menys valor. En sanitat, l’única cosa que no es retalla són les llistes d’espera, que s’engreixen i es farceixen com un gall dindi per Nadal.

Després de la sanitat ve l’educació. De petita em deien que era “sagrada” pel meu futur. Ara els nens faran una hora menys de classe… però no he vist que passi res. Hi va haver més aldarulls quan es va instaurar la sisena hora, que no pas ara que se suprimeix. Sort que l’educació era “sagrada”.

Quan ja pensava que no es podia suprimir res més, que no quedava roba per apedaçar, ara es retallen les escoles de música i les places de guarderia. I no només això sinó que es retalla, el pal de paller dels serveis socials, que és la Prestació de la Renda Mínima. Perquè ens entenguem, parlem de 420 euros que es paga a persones que tenen l’atur esgotat i que fa mesos que no cobren res d’enlloc. Gent que ha viscut de l’aire durant mesos. És una misèria que el govern dóna als que viuen de la misèria. A Catalunya, retallem la misèria i, de passada, la consciència i l’humanisme.

Anuncis

3 comentaris

Filed under Actualitat

3 responses to “Retallar, etallar, tallar, allar…

 1. Eduard Turon Mainat

  Cuanta raò que tens, Laura. A Sant Iscle també les estem patin les retallades.

 2. Blanenc

  Molta demagògia Laura.

 3. Un altre

  A Sant Iscle, a Blanes, i a la Xina Popular. Bé a la Xina no, que de societat del benestar no n’hi ha per retallar, perquè el xinès de peu plà de benestar no en té gens.
  Aquí qui no retalli dins d’un marge es pot trobar de copi volta amb el benestar a la cota zero.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s