Les dones al poder… a Amèrica

Ara fa unes setmanes ens sorpreníem perquè nomenaven Jill Abramson directora del New York Times.  Aquí les redaccions dels mitjans de comunicació estan farcides de dones que obeeixen a caps de secció, caps de redacció, directors i subdirectors sempre homes. Tot això em ve al cap llegint Érase una vez Manhattan de Mary Cantwell.

Mary  Cantwell és una americana filla d’immigrants irlandesos. Va passar la infància i part de la joventut en un poble de l’Amèrica profunda i es va traslladar a Nova York quan va entrar a la universitat. Situem-nos. Parlem del Nova York dels anys 30. Una Cantwell jove i ingènua va començar a treballar a revistes de moda fent la creativa tasca de redactar peus de foto. I de peu de foto en peu de foto, va anar pujant del Mademoiselle al Vogue i de la revista de moda a la columna del New York Times. Increïble, no?

Mary Cantwell explica la seva fascinant vida a Érase una vez Manhattan, un llibre, molt ben editat que m’agradaria llegir en català però de moment no és possible. Editat per Lumen explica com era la vida a Nova York als anys 30.

Curiositats. Als anys 30, a Nova York ja tothom anava al psicòleg. Més curiositats. El masclisme que regnava era tan gran com el que relata la sèrie Mad Men, ambientada als anys 60 i 70. O sigui, amb 30 anys, la societat va evolucionar poquíssim en aquest aspecte. El llibre a través de la vida de Mary Cantwell ens explica la formació de la ciutat com va creixent i com va canviant. Interessantíssim també el relat del funcionament de l’ascensor social. No us el perdeu.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Comunicació, La meva biblioteca

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s