Maria Estuard

De petita m’explicaven la història del rei Mides que tot el que tocava ho transformava en or. La història de Maria Estuard seria com la del rei Mides però al revés.

Tot el que tocava es convertia en desgràcia. Només néixer mor el seu pare, Jacob V, i Maria hereva i reina d’Escòcia veu com Enric VIII d’Anglaterra demana la seva mà pel seu fill Eduard, hereu del tro anglès. Amb pocs dies de vida, doncs, Maria és reina d’Escòcia i ja té la mà demanana per ser reina d’Anglaterra. Després de moltes vicissituds, la que havia de ser reina d’Anglaterra es converteix en reina de França però com que tot el que toca es converteix en desgràcia, resulta que el seu marit mor… i ella deixa de ser reina de França i ha de tornar a Escòcia.

Maria Estuard s’havia educat al segle XVI a la refinada cort francesa. Per ella tornar a Escòcia vol dir abandonar l’art, la bona educació i les bones maneres i anar a pagès. Seria com si toquessin les 12 campanades en el conte de la Ventafocs. Maria d’Estuard s’haurà d’acostumar a Escòcia. Allà es casarà amb un mal marit que posteriorment farà matar. Ho farà per amor. Matar per amor… quina paradoxa. Maria Estuard va acabar essent decapitada per una mitja germana seva que tenia el tro d’Anglaterra, Isabel, i amb el consentiment del seu propi fill, Jacob VI. Com s’arriba a aquests extrems? Com és que Shakespeare no s’ho inventa tot? Ho podeu llegir  en aquest llibre d’Stefan Zweig. Una excel·lent biografia on explica com aquesta dona es va enamorar bojament, passionalment i aquest amor la va posseir de tal manera que va perdre el nord. El nord i la corona és clar.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under La meva biblioteca

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s