Crims

Si no hagués llegit el pròleg de Crims ara estaria parlant d’onze contes.Onze relats èxit de vendes a Alemanya de fàcil llegir, curts, ràpids i d’acció. La clau en aquest llibre, en català editat per Empúries, és llegir el pròleg i qui és l’autor.
L’autor és Ferdinand von Schirach, advocat defensor de causes penals. Advocat de totes les narracions que surten al llibre. Von Schirach surt als onze contes, que ara resulta que ja no són contes sinó que són històries reals que sacsegen el lector. Són històries que indignen, que generen compassió, amor, tendresa, pena, ràbia que sorprenen i que, normalment, i encara bo, tenim lluny, molt lluny.
L’oncle de l’autor, home que va passar per la guerra i que hi va perdre un braç, també donaria per una història. Era jutge i sovint deia “La majoria de coses són complicades, això de culpar és molt delicat.” El jutge es va acabar suicidant.

No us descriuré les onze històries. Totes fan saltar el cor en algun moment. La primera, “Fähner” genera compassió però no cap a la víctima sinó cap a l’acusat; la segona, “El bol de te dels Tanata” la veig una pel·lícula de Tarantino, amb sang i fetge i uns personatges rudimentaris que us faran somriure perquè són uns murris. L’última història “l’Etíop“, m’ha fet emocionar. Una crida a l’optimisme. En el món més sòrdid hi ha gent excel·lent que ens dóna una lliçó d’humanitat i grandesa.

Anuncis

2 comentaris

Filed under La meva biblioteca

2 responses to “Crims

  1. Anna

    Quan acabi el que m’has deixat, el llegiré

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s