Kapuscinski non-fiction

biografia de KapuscinskiKapuscinski non-fiction és una gran biografia de l’excel·lent periodista polonès. És un repàs de la seva vida des del respecte i la honestedat de la mà amiga d’Artur Domoslawski. S’ha de ser molt valent per explicar la vida d’un amic com ho fa aquest autor. Tenint en compte qui és el biografiat el més fàcil hauria estat un elogi sense mesura, una elegia que tothom hauria acceptat i bon vent.
Domolawski fuig dels elogis gratuïts. No tot van ser encerts en Kapuscinski. El llibre ens explica els orígens humils de l’escriptor, la Polònia comunista, les privacitats de l’època i la vida familiar, no sempre exemplar. No es queda aquí, però. Explica que quan va morir Kapuscinski els seus amics es van adonar que de fet, el coneixien molt poc. Que aquest home tenia una estranya habilitat per parlar poc d’ell. Que s’expressava millor escrivint que parlant, que era una persona molt insegura.
Kapuscinski non-fiction se centra en la carrera de Kapuscinscki. Com es va fer un nom en el món periodístic? El llibre posa el dit a la nafra i es pregunta si és cert que Kapuscinski va posar més pa que formatge a les històries.  I no només això, Domolawski obre debats ètics i morals. Es va aprofitar el periodista dels seus contactes comunistes? Va abandonar als seus mentors comunistes quan el règim va caure? Va ser honest amb el règim? Per què va col·laborar amb els serveis secrets de Polònia i quins serveis va fer exactament? Si voleu respostes llegiu aquest llibre ple de matisos, sense bons ni dolents. Magnífic. Com Kapuscinski.

Anuncis

1 comentari

Filed under Comunicació, La meva biblioteca

One response to “Kapuscinski non-fiction

  1. Retroenllaç: El emperador | laurajuanola

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s