Diari d’hivern

llibre de paul auster

Posem per cas que sou molt fans de Paul Auster i que compreu qualsevol llibre de l’autor americà pel sol fet que el firmi ell. Posem per cas que quan compreu l’últim llibre de Paul Auster compreu això, l’últim llibre. És igual el títol que tingui; és igual la crítica, que ni us la llegiu; és igual que el llibre sigui gruixut o prim. Tot és igual excepte l’autor.
Tinc per norma no llegir-me les contraportades dels llibres. No vull pistes. Només trenco aquesta norma davant d’autors desconeguts o davant del dubte, cosa que, naturalment, amb Paul Auster no passa.
Així, doncs, tenim una fan de Paul Auster que comença a llegir Diari d’Hivern i no és fins al cap d’unes quantes planes que s’adona que Diari d’Hivern, tal com indica el títol, és una espècie de diari de Paul Auster. Si l’autor en lloc d’admetre que parla d’ell hagués posat nom al protagonista, m’ho hauria pres com una novel·la més. Ara que sé que la vida d’Auster és com una novel·la m’adono que les novel·les de Paul Auster són, en el fons, molt reals.

PD. Realment Amèrica és un altre món. Només cal veure quantes vegades es canvia de casa l’autor…

Anuncis

2 comentaris

Filed under La meva biblioteca

2 responses to “Diari d’hivern

  1. 23joechip

    Me he identificado mucho con lo que dices. Yo también lo compré solamente porque era suyo. La diferencia está en que aún no lo he leído, hay tantos libros y tan poco tiempo! Me gusta el blog. Saludos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s