L’home que plantava arbres

l'home que plantava arbresL’home que plantava arbres de Jean Giono és un llibre bonic.  És un d’aquells llibres que s’haurien de fer llegir als nens com es fa llegir El Petit Príncep.

Jean Giono narra una història molt senzilla d’un home que habita en una masia d’una zona erma i llunyana de qualsevol espurna de civilització. L’home ha fugit de la ciutat i busca la pau i la tranquil·litat en un llogaret des d’on, tot sol, es dedica a fer de pastor i a plantar arbres amb una infinita voracitat. Lluny de plaers mundans, envoltat de silenci i de natura, l’home planta arbres per devoció i  perquè estima la natura. No espera res a canvi.  Si per a qualsevol de nosaltres plantar un arbre és un objectiu de tota una vida per a ell era un objectiu de mig dia o menys. I fins aquí es pot explicar.

Aquest és també un llibre de valors, com el de La néta del senyor Linh de Philippe Claudel. L’home que plantava arbres és un conte excel·lentment editat per Viena Edicions.

PD. Trigareu tan poc a devorar aquest dolç com l’home de Jean Giono a plantar un arbre.

Anuncis

1 comentari

Filed under La meva biblioteca

One response to “L’home que plantava arbres

  1. Loreto

    El tindré en compte, doncs! Una coseta, però. Estàs segura que El Petit Príncep és un llibre per tots els nens? O només per nens? I Peter Pan? O Alícia en el País de les Maravelles? Jo no posaria la mà al foc. Petons

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s