Londres

Londres de Julio Camba

Londres del periodista i escriptor Julio Camba és un llibre que fa escanyar de riure, que fa de bon llegir i que dóna una idea força exacta de com devia ser la vida d’un periodista al Londres de principis de segle XX.

A Londres, Julio Camba explica com veu la capital anglesa cap al 1910 quan va viure a la ciutat com a corresponsal del diari El Mundo. El llibre paròdia mig de broma mig seriosament els anglesos i els espanyols, la vida anglesa i l’espanyola i amb molta ironia  i encara més sentit de l’humor hi trobareu perles constants de la manera de ser i de viure d’uns i altres. Aquí us n’incloc algunes:

El inglés que se baña dos veces al día no es más limpio que el español que se baña una vez a la semana. Los ingleses se bañan mucho porqué Inglaterra es un país sucio, y los españoles se bañan poco porqué España es un país limpio“.

En Inglaterra el inglés no hace más que acumular energías para derrocharlas fuera. Aquí no hay placeres. Las mujeres son frías y las camas duras. Las comidas no tienen salsa y los establecimientos públicos se cierran a medianoche“.

“Un gentleman es un hombre bien vestido y que no tiene deudas. (…) ¡Qué diferencia tan grande entre el gentleman inglés y el caballero español¡. El caballero español es caballero siempre, aunque no tenga dos reales. (…) Un caballero español puede hacer todas las cosas que hace un pícaro español, sin llegar jamás a confundirse con él, y es que el caballero las hará de un modo caballeresco”.

Aquest és un gran llibre d’articles d’aquest periodista que va ser correponsal a Turquia i que va viure a París i Londres passant per Estats Units, on va ser testimoni del crack del 29. Són cròniques d’una altra època i, alhora, plenament actuals. Interessantíssim.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under La meva biblioteca

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s