La meva família i altres animals

LA_MEVA_FAM_LIA_I_ALTRES_ANIMALS“La meva família i altres animals de Gerald Durrell és el relat d’una família nombrosa anglesa que deixa enrere l’encarcarada, freda i vella Anglaterra per anar a viure a l’anàrquica i calorosa illa de Corfú. L’obra, amb molt de sentit de l’humor, explica com viu una família, gens convencional, a partir de la visió del narrador que és el mateix Gerald Durrell de nen. De fet, La meva família i altres animals està basada en fets reals perquè Gerald va viure de petit a l’illa de Corfú. També és real el seu interès pels animals -va estudiar zoologia i va ser naturalista- que explica en el relat i que el lector va coneixent de la mà d’en Durrell infant.

L’illa de Corfú per Gerald i per qualsevol menut és el lloc més semblant al paradís. El lector es mira aquest paradís amb una certa enveja.  Res del que passa a l’illa és habitual des dels nostres ulls. Des de les festes, fins als convidats,  els veïns, els animals i l’educació del nen. En Gerald Durrell no va a l’escola ni es relaciona amb la gent de l’illa, més enllà dels pagesos de qui sí que és amic. Rep una educació anàrquica de la mà de mestres particulars tan savis com excèntrics.

Aquest clàssic us traslladarà a un altre món. De vegades us farà somriure i algun cop us farà riure obertament. Si com jo, no sou gaire aficionats als animals, alguns paratges se us poden fer pesats però tot i això el llibre és recomanable. Les històries hilariants que s’hi expliquen ho compensen tot.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under La meva biblioteca

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s