Un equilibri perfecte

un-perfecto-equilibrio-9788483460788

Un equilibri perfecte de Rohinton Mistry explica la història de tres generacions d’una família de l’Índia. El llibre té 776 planes en la versió en català però és un dos per un. D’una banda, ens explica la vida d’una família i de l’altra i paral·lelament ens narra la història del país a través de la família. La fórmula no és nova però el resultat és excepcional.

Rohinton Mistry relata la història de l’Índia des d’abans del procés d’independència fins la mort d’Indira Gandhi i centrant-se en l’estat d’emergència de 1975. Tot això ho explica a través de dos personatges centrals l’Ishvar i l’Om i dos personatges complementaris la Dina i en Maneck. Quan acabeu de llegir el llibre, tots quatre seran com de la família.

Aquest és un llibre que ens apropa a la història de l’Índia i la història de l’Índia és molt dura i les condicions amb les que s’hi vivia en l’estat d’emergència també. De fet, són les condicions econòmiques les que fan ajuntar els quatre personatges i les que fan reflexionar sobre els límits dels humans.

Un equilibri perfecte és molt recomanable per a tots els que heu viatjat al país. Hi trobareu un regust que coneixeu. Les religions, les olors, les castes, la generositat, les maneres de fer, l’ús del carrer. Res us serà nou i tot us fascinarà. No obstant,  és un llibre amb algunes planes molt i molt dures.

PD. Malgrat la imatge d’aquest post, podeu trobar aquest llibre, editat per Edicions 62, en català. He estat incapaç de trobar enmig del poderós Google, aparentment coneixedor de tot, una imatge de la portada en català.

PD2. La corrupció malauradament tan de moda darrerament al nostre país veureu que és intrínsica a l’Índia. Personalment, em va sorprendre la mala opinió que traspua el llibre respecte al govern d’Indira Gandhi.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under La meva biblioteca

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s