August

Captura de pantalla 2013-06-06 a las 21.25.00

August de John Williams és la novel·la revelació d’aquest any. Si us agrada la història de Roma disfrutareu;  si en sabeu poc, aprendreu; si al marge de la història us agrada la literatura, xalareu.

Només tinc elogis per aquest llibre de John Williams. L’autor ens avisa al principi que aquesta obra és una història novel·lada, que explica la vida de l’emperador Gai Octavi Cèsar, més conegut com August,i que no té pretensions historicistes. Amb aquesta llicència, Williams fa anar els fets històrics de manera que casin amb la novel·la. La música del llibre, però, és la història de Roma dins el període de govern d’aquest emperador que els més afortunats van aprendre a escola i d’altres, com jo, a “Història de Roma” d’Indro Montanelli, que va ser el llibre que em va fer apassionar per la història de Roma.

August és la vida de l’emperador durant el seu imperi després de succeir a Juli Cèsar del qual el protagonista era nebot. A partir d’aquí apareixen a la novel·la la seva esposa Lívia, la seva filla Júlia, el seu millor amic Marc Agripa i alguns poetes com Horaci o Virgili; tot plegat presentat d’una manera amena en forma de diari, de cartes i de memòries i redactat en forma de fragments que expliquen diferents protagonistes. Els punts de vista de tots aquests personatges conformen un llibre meravellós que fa de molt bon llegir.

El període de govern d’August, encara que llegint el llibre sembli un període convuls, va ser el conegut com el de la “pax augusta” i després de llegir el llibre un té una sensació de “pax” que només s’assoleix després d’haver llegit una gran novel·la.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under La meva biblioteca

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s