La rueda de la vida

La Rueda de la vida d'Elisabeth Kubler-Ross

La Rueda de la vida d’Elisabeth Kubler-Ross

La rueda de la vida d’Elisabeth Kübler-Ross m’ha caigut a les mans de casualitat. De casualitat vol dir que parlant de les vacances una companya que ha anat a l’Índia comentava la impressió que fa veure els morts ben col·locats al llarg del riu Ganges. Impacta veure que la família no està trista perquè la persona que ha deixat aquesta vida, passa a una altra. Aquesta concepció diferent de la mort m’ha conduït a aquest llibre que ara us recomano.

Elisabeth Kübler-Ross volia anar a fer de missionera a l’Índia. De jove va viure la postguerra a Polònia on va anar a fer de voluntària i va veure els camps de concentració i l’aberració que tot allò va significar. Circumstàncies de la vida la converteixen en metge i en psiquiatra i la porten a Estats Units. Sempre al costat dels més desvalguts, és crítica amb el sistema sanitari que troba poc humà. L’autora critica que es premïin més els articles publicats dels metges que el bon servei, l’entesa amb el pacient i en definitiva el factor humà. Kübler-Ross va treballar durant uns anys amb malalts terminals i a partir de veure moltes persones morir va determinar les fases per les que passa un malalt terminal: dolor, rebuig,  negociació, acceptació de la situació i reconciliació.

Més enllà d’això, però, aquesta psiquiatra és controvertida perquè assegura que hi ha vida després de la mort. Al llibre relata experiències de persones que han passat per la mort clínica. A La rueda de la vida hi trobareu la vida interessantíssima i en primera persona d’Elisabeth Kubbler-Ross però també  històries de túnels i de llums blanques i una visió totalment optimista perquè l’autora defensa que la mort no existeix: després d’aquesta vida, diu, n’hi ha una altra de millor. Que no defalleixi l’optimisme.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under La meva biblioteca

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s