El Pit-Roig

El pit roig de Jo Nesbo

El pit-Roig de Jo Nesbo

Parlo de Jo Nesbo després que hagi sortit el seu últim llibre “El Lleopard” que diuen que és boníssim però que per assaborir-lo de veritat és millor començar a conèixer en Harry Hole, protagonista de la sèrie de novel·les de Jo Nesbo, pel millor tall que té o que tenia fins ara i el millor es diu “El Pit-Roig“.

“El Pit-Roig” és una gran novel·la negra i una demostració més del bon nivell que ha assolit  el gènere.  Aquest llibre és una trepidant aventura que inclou històries del present i el passat galdós de Noruega a la segona guerra mundial.  El repte de la integració de la immigració i de l’ús que en fa l’extrema dreta combinat amb el tràfic d’armes és el tema central de la història que tot i que pot semblar una mica enrevessada és trepidant. Tot està excel·lentment explicat i molt ben lligat.

El protagonista de “El Pit-Roig” és en  Harry Hole. A priori, en Harry Hole és un alcoholic antipolicia però és alhora un gran policia, amb debilitats, humà, coratjós, entusiasta i tenaç. No hi ha blancs i negres, tot són matisos com a la vida. A través d’ell anem veiem com treballa la policia, com lliga les peces i com aquest Pit-Roig títol del llibre no és un ocell sinó un mètode de matar.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under La meva biblioteca

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s