Cignes salvatges

Cisnes salvajes de Jung Chang

Cignes salvatges de Jung Chang és la història real d’una família xinesa centrada en tres dones: l’àvia, la mare i la filla. L’àvia va ser concubina d’un senyor de la guerra; la mare, una membre activa del Partit Comunista durant l’època de Mao i la filla, que va fugir de la Xina i actualment viu a Londres, és qui ha escrit aquesta història familiar que corre paral·lela a la història de la Xina del segle XX.

Cignes Salvatges comença amb el besavi de l’autora, un home provinent d’una família humil que després de molts esforços familiars va poder estudiar i convertir-se en funcionari. Som a principis de segle XX i un funcionari tenia un estatus. El funcionari va idear un pla perquè la seva filla, l’àvia de la història, captivés un senyor de la guerra. El pla va funcionar i la filla del funcionari va passar a ser una concubina que vivia en un palau sense que li faltés de res. Com el senyor de la guerra mor i l’àvia de l’autora aconsegueix salvar la seva filla i refer la vida és la primera part d’un llibre que vist des del punt de vista occidental i actual sembla un guió cinematogràfic farcit d’aventures.

La segona part del llibre és la vida de la mare de l’autora. La filla de la concubina aconsegueix estudiar i tenir una carrera i passa a ser una dirigent comunista. Aquí entrem en la vida de la Xina, les enveges, les relacions socials, l’època del gran salt i la revolució cultural, tot duríssim i viscut en primera persona.

La vida de joventut de l’autora és la tercera part del llibre. Arriba fins que marxa a estudiar a Londres d’on ja no tornarà. Jung Chang explica la vida de tres generacions de dones fortes i valentes que han viscut episodis duríssims i, alhora,  apassionants que avui s’estudien a classe d’història.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under La meva biblioteca

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s