L’antropòleg innocent

L'antropòleg innocent de Nigel Barley

L’antropòleg innocent de Nigel Barley és l’experiència de l’autor en el seu intent de conviure amb el poble dowayo a Camerun amb l’objectiu de fer un treball de camp. Aquest és un viatge a l’Àfrica divertidíssim que narra amb tot luxe de detalls des de traves burocràtiques fins a hàbits i històries que us faran escanyar de riure.

El millor de L’antropòleg innocent  és que tot el que explica encara que ens faci molt de riure és molt real. Si heu estat a l’Àfrica riureu per sota el nas revivint algunes de les experiències de l’autor. Si no hi heu estat també riureu pensant que potser  hi ha més pa que formatge. En tot cas, a Nigel Barley a l’Àfrica se li acumulen tots els despropòsits:  es posa malalt, agafa la malària, el cotxe se li espatlla, els negres no acostumats a anar en  cotxe li vomiten dins el vehicle, ha de veure com li ensenyen una canica i li asseguren que és una pedra màgica i ancestral…

Barley compta els dies per tornar a casa. Les murrieses dels africans, les incomoditats permanents, la distància cultural, la sensació d’impotència que molts cops el domina fan  la convivència difícil. Hi ha una part còmica però l’Àfrica té una part tan entrenyable que després d’haver conviscut amb aquest poble uns mesos, l’antropòleg torna a casa i… s’enyora dels dowayos. Tant que hi torna. Aquest llibre el fan llegir als estudiants de primer d’antropologia per endinsar-se en la matèria. No us el perdeu.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Literatura de viatges

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s