Moments estel·lars de Catalunya

Moments estel·lars de Catalunya de Joan Bosch

Moments estel·lars de Catalunya de Joan Bosch

Moments estel·lars de Catalunya  és una petita joia. És un llibre prim i delicat obra de Joan Bosch i editat per La Campana. Descriu amb una prosa deliciosa cinc moments clau per Catalunya.

Moments estel·lars de Catalunya són 5 relats curts de moments que han fet història i que fan de molt bon llegir. Els 5 relats són: el repte d’acabar les obres de l’exposició universal de 1888 i construir en 5 mesos un hotel de luxe sobre terrenys inundables; la ingent obra de Prat de la Riba a l’hora de fer possible la Mancomunitat però també de posar les bases de la llengua, la cultura i l’art i envoltar-se dels millors a l’Institut d’Estudis Catalans. El tercer moment estel·lar segons Joan Bosch salva vides perquè és la lluita del doctor Josep Trueta per fer front a la gangrena i el quart és l’arribada de la revolució industrial al tèxtil català de la mà d’un jove que a principis del segle XIX va portar màquines de vapor d’Anglaterra primer a Sallent i després als terrenys on avui hi ha la Maquinista. L’últim moment estel·lar és el relat de com es va forjar l’Assemblea Nacional Catalana. Aquí es parla d’encriptacions i correus electrònics secrets que escaurien a una pel·lícula d’espies si no fos que són tan reals com curiosos i desconeguts.

El llibre de Joan Bosch agrupa 5 històries d’èxit de camps diferents que demostren que la tenacitat i l’esforç sempre han estat presents a la història de Catalunya i infon ànims per continuar endavant.

PD. Abans de llegir el llibre, el títol  podria resultar petulant perquè està inspirat amb els Moments estel·lars de la humanitat d’Stefan Zweig. Consti que això només podria succeir si no es llegís el llibre.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Actualitat, La meva biblioteca

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s