Adéu a l’Eddy Bellegueule

Adéu a l'Eddy Bellegueule. Édouard Louis

Adéu a l’Eddy Bellegueule. Édouard Louis

Adéu a l’Eddy Bellegueule” és un llibre autobiogràfic d’Edouard Louis sobre l’homofòbia. L’autor de 22 anys i fill de classes populars franceses relata la crueltat amb què es tracta la homosexualitat en el món on va néixer, un  poblet del nord de França  en què menjar cada dia és la prioritat i on la falta d’ingressos, la pressa per anar a treballar a la fàbrica, l’escassa formació, el masclisme i el racisme estan tan interioritzats que semblen inherents a la classe humana. 

Marieta, invertit, nena i marica són alguns dels adjectius que Eddy Bellegueule va haver de suportar durant tota la seva infantesa. Vivia en un poble petit, en una família humil on les condicions de vida eren duríssimes i on els maltractaments i l’alcohol per suportar tals condicions eren quotidians. Com conviu en aquest entorn la diferència? Eddy Bellegueule coneix la seva homosexualitat des de ben petit però fa mans i mànigues per amagar-la i intenta ser un tipus dur que insulta els homosexuals tal com fan els altres. La història de l’Eddy és dura, amb maltractaments psicològics a casa i  assatjament a l’escola, que l’autor explica amb naturalitat, amb la mateixa naturalitat que moltes vegades hem sentit els comentaris homòfobs i racistes que explica el llibre.

Adéu a l’Eddy Bellegueule es llegeix ràpid, són 157 planes que narren com el protagonista intenta abandonar la seva homosexualitat i adaptar-se al poble primer, per acabar admetent la diferència i acceptar la seva condició sexual després. Aquest és un camí llarg i ple d’entrebancs, sempre difícil, i en l’entorn del protagonista encara més. L’Eddy serà un dels pocs nois que no reproduirà la història dels seus pares, germans i avis i que no anirà a treballar a la fàbrica del poble. Serà un dels pocs nois que preferirà estudiar i que marxarà del poble. L’Eddy Bellegueule, ara és Édouard Louis i aconsegueix estudiar i triomfar. El llibre demostra la gran valentia i maduresa d’un home jove que accepta la seva sexualitat i  renuncia als valors que, considera equivocats, i que li van inculcar de petit. Aquest petit llibre és un homenatge la tolerància i a la sensibilitat.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under La meva biblioteca

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s