L’amiga genial

 

Quatrilogia d'Elena Ferrante

Quatrilogia d’Elena Ferrante

L’amiga genial  és el primer llibre d’una quatrilogia escrit per una italiana amb el pseudònim d’Elena Ferrante. Aquests quatre llibres han estat un èxit. Inicialment només es trobaven en castellà i fins ara no han traduït el primer de la saga en català, tot i que el segon està al caure. L’autora ens explica la vida de dues amigues íntimes i totalment antagòniques en un barri de treballadors del Nàpols des dels anys 40 fins avui.

La Lila i la Lenu són les dues protagonistes de la història sobre l’amistat d’Elena Ferrante. El lligam de les dues amigues arranca a la infantesa, són veïnes del mateix barri obrer, i es manté al llarg de tota la vida. És aquesta una amistat peculiar, de vegades amb vincles més forts i de vegades amb enveges i mirades de reüll. I així va passant la vida, les dues protagonistes van canviant de circumstàncies però l’amistat sempre es manté con un punt de referència. Els llibres ens endinsen en les dues dones al llarg de la infantesa, joventut, maduresa i vellesa. Si una és grassa, l’altra és prima; si una és feliç, l’altra no ho és; si una té diners, l’altra és pobra com una rata; si una és popular l’altra és invisible. Són uns vasos comunicants que ens permeten conèixer tot un barri de treballadors del Nàpols de postguerra i fins gairebé l’actualitat. A través dels llibres veiem pisos que no devien tenir ni la cèdula d’habitabilitat, la corrupció, el paper del Partit Comunista, els estralls de les drogues, l’art, la cultura, la colla d’amics. De Ferrante es diu que fa una literatura fràgil i, alhora ferotge. El seu és un gran best seller.

PD. Un consell, quan comenceu a llegir el primer llibre i veieu que la història us comença a atrapar no espereu a acabar-lo i aneu a buscar els altres.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under La meva biblioteca

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s