Atrapats al gel

Atrapats al gel de Caroline Alexander

Atrapats al gel de Caroline Alexander

Atrapats al gel de Caroline Alexander és el relat d’una de les aventures més extraordinàries de la lluita de l’home contra la natura.  El llibre explica les peripècies del famós explorador Ernest Shackleton i una tripulació de vint-i-set homes que l’any 1914 van embarcar-se cap a l’Atlàntic sud amb la intenció de fer el primer viatge a peu per l’Antàrtida. Avui aquesta història està d’actualitat perquè es considera que el lideratge de Shackelton va ser clau perquè tota la tripulació sobrevisqués malgrat les condicions adverses.

Després d’obrir-se camí per un mar glaçat, i quan només els separaven del seu destí cent seixanta quilòmetres, el vaixell en què viatjava Shackelton  l’Endurance, va quedar atrapat al gel i la tripulació es va veure abandonada a la seva sort. La seva terrible experiència va durar vint mesos, durant els quals van intentar escapar en dues ocasions, amb conseqüències gairebé mortals, abans del rescat final. Caroline Alexander ens ofereix el fascinant relat d’aquesta expedició, una de las epopeies més importants de la lluita de l’home contra la natura.

Aquest és un d’aquells llibres del qual sabem el final i, malgrat tot, ens atrapa. Les condicions del viatge van ser infernals i Shackleton va saber barrejar-se amb la tripulació, atemperar els pessimistes, aconseguir que els ànims no defallisin malgrat que van haver d’abandonar el vaixell. El seu lideratge va permetre afrontar el que a priori sembla impossible: vents de fins a 300 quilòmetres per hora, manca de menjar adequat i temperatures de fins a 50 graus sota zero. L’expedició no va conseguir el ser objectiu però se la considera exitosa per la seva capacitat de resistència contra natura. Es diu que aquesta aventura va ser l’última de l’edad heroica de les expedicions polars que havia començat el 1901 i entre les quals hi havia hagut la del famós Scott el 1911 i que relata el llibre El peor viaje del mundo. 

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Literatura de viatges

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s