Cap a terres salvatges

Cap a terres salvatges de Jon Krakauer

Cap a terres salvatges de Jon Krakauer

Cap a terres salvatges del periodista Jon Krakauer va començar essent un reportatge sobre un jove idealista i aventurer que va morir de gana en un viatge a Alaska. El reportatge va despertar tant d’interès i la vida del jove i tenia tants paral·lelismes amb la de l’autor, que Krakauer va escriure aquest llibre: una magnífica reflexió sobre l’atracció del risc, l’educació, l’aventura i la llibertat. Chris McCandless és un jove de 24 anys que intenta trencar amb el seu passat. Va abandonar la família i el cotxe, va donar els seus estalvis a Oxfam i  es va llançar a la carretera. Sembla la típica pel·lícula americana amb influències de Kerouac, però Chris McCandless és una persona real i Hollywood queda lluny. Treballa el mínim per poder sobreviure, porta una vida frugal  i gaudeix al màxim de l’entorn natural i la llibertat. Un dia decideix passar una primavera a Alaska però hi va mal equipat i un cúmul de nefastes circumstàncies faran que acabi morint de gana. La història de l’inconformista McCandless és impactant. Per què un jove amb carrera, educat i intel·ligent acaba aixi?  Al llibre,  Jon Krakauer reconstrueix què va passar i recull d’altres històries similars tot i que, no us enganyeu, la millor és la seva.

 Krakauer, igual com McCandless, tenia un pare triomfador i autoritari que  l’animava a ser competitiu. Krakauer també va deixar-ho tot per viatjar i, curiosa coincidència, també va anar Alaska. Hi va anar per escalar una muntanya que li hauria pogut costar la vida però a diferència de McCandless va tenir sort. El llibre repassa altres casos similars. El més impactant és el del fotògraf Carl McCunn que volia retratar la vida salvatge i va llogar un avió perquè el portés a Alaska a prop del riu Coleen. Inexplicablement va oblidar-se de quedar amb el pilot perquè el recollís.

Cap a terres salvatges va inspirar la pel·lícula Into the wild, dirigida per Sean Penn.

Jon Krakauer – també és l’autor de La febre del cim, un altre llibre també en forma de crònica i que explica com la lluita entre diferents empreses per pujar el màxim de persones a l’Everest va acabar amb tragèdia l’any 1996. D’aquests fets, també hi ha la pel·lícula, Everest.

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Literatura de viatges

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s