Enciclopèdia d’una vida ordinària

Enciclopèdia d'una vida ordinària d'Amy Krouse Rosenthal

‘Enciclopèdia d’una vida ordinària’ d’Amy Krouse Rosenthal

L”Enciclopèdia d’una vida ordinària va ser publicada l’any 2005 però no l’he descobert fins ara que la seva autora, Amy Krouse Rosenthal, ha mort. Amy Krouse Rosenthal  és una escriptora americana de llibres infantils i no he trobat els seus llibres traduïts al català. La seva particular enciclopèdia és una espècie de diari fàcil de llegir amb reflexions de l’autora com a mare, esposa i dona.

No havia sentit a parlar de l’escriptora Amy Krouse Rosenthal fins que el 3 de març el New York Times va publicar-li un article titulat Potser voldràs casar-te amb el meu marit, en el qual lloa les virtuts del seu estimat espòs Jason i intenta trobar-li una companya. Ella s’estava morint d’un càncer i li quedaven pocs dies de vida. I així va ser perquè el 13 de març Amy Krouse Rosenthal, va morir. L’article del diari és una carta d’amor al marit que fa plorar per la gran estima que traspua i per la ràbia i la impotència amb que mirem les batalles contra el càncer quan veiem algú que les perd. Alguns han considerat l’article morbós, d’altres simplement amorós. Sigui com sigui, l’article ha estat tan viral que he volgut llegir la seva particular enciclopèdia.

L’enciclopèdia d’una vida ordinària és un llibre sense pretensions que fa de molt bon llegir.  En forma alfabètica, Amy Krouse Rosenthal explica superficialment aspectes de la seva vida farcits d’anècdotes. Res transcendent però tampoc ho pretén. Descobrim que el seu xicot de l’institut i ella van trencar un 16 de març i que ara, passats els anys, el 16 de març sempre es comuniquen. Quina ràbia que aquest any per tres dies no hi hagi arribat, anècdotes com que va fer creure als seus fills que amb una vareta màgica els podia transformar en tigres. Els nens, santa innocència, s’ho van empassar i es morien de ganes de convertir-se en animals salvatges fins que un dia va arribar la mare amb la vareta i indefectiblement van topar amb la realitat. L’enciclopèdia també parlar de la mort o de què sempre ha dut el mateix perfum, o de com s’asseca el cos en sortir de la dutxa. Res important més enllà dels petits plaers, anècdotes i de vegades mesquineses que conformen la vida.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under La meva biblioteca

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s